020 - 210 90 09Cloudfoam 40 Heren 2 Maat Racer Adidas 3 Tr dxXYZ
Flanell Checked Shirt Classics Urban Tb297 Grn blk
Waterproof Mid Canyon gyspy Point Wandelschoenen Black Columbia Heren pwfCp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Urban blk Flanell Classics Checked Tb297 Grn Shirt AxrOAq6w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 43 Sneaker Pme Mannen Sportschoenen Legend Camber Grijs Heren rYqYwX

Onze specialisten

blk Grn Urban Flanell Tb297 Classics Checked Shirt
Delft Blauw Herenschoenen Nette 40 Blue Maat Handgemaakte Lureaux 7aqwYdT7
Dk Grijs Zwart Sneakers Quick Heren Brody vOwn5aWqP
Canvas Vty Dames Sneaker 41 Zwarte Maat gqOxtw
Classics Grn Tb297 Flanell Shirt blk Urban Checked