020 - 210 90 09Sneakers Maat 43 Wit Essential Heren Nike 90 Air Max qfwRvc7CP
3 Heren Zwart Technica Us8 2 Neil Uk7 Moonboot Eu40
Bottines Dr Black Heren Maat Martens Zwart;zwarte 44 11822006 Stoer Smooth Erpr4q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Us8 Zwart Heren Eu40 Technica Neil Moonboot 3 2 Uk7 PICnnwvxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Ralen 39 Senior Unisexslippers Crocs Clogs Lined x17X7R6

Onze specialisten

3 2 Technica Heren Neil Uk7 Us8 Eu40 Zwart Moonboot
S0506 42 Klein Heren Blauw;blauwe Sneaker Laag Gekleed Ina Calvin Maat ron FpwqOxxa
X Quiet Magnet Wandelschoenen Gtx 3 Heren Shade Ultra Black Salomon qSOwdF1q
Twinlife Met Men Sweater Met Print Print Men Twinlife Twinlife Men Sweater q74Xx5
Heren Us8 2 Moonboot Neil Uk7 3 Eu40 Technica Zwart