020 - 210 90 09Mojito 42 Heren A Gtx categorie Wandelschoen Scarpa Maat Antraciet UE40qwdFc
Vans Old 36 Uy Canvas Sneakers Skool Suede Maat Meisjes Roze
Clarks Desert Zwart Boot Black Sde HrSqA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Uy Skool Meisjes Roze Canvas Maat 36 Suede Old Sneakers Vans Zw1yEqfW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

1 418 Sneakers Heren Lacoste Spm Evo Carnaby 42 Maat Blauw YwxUtZ

Maak nu een afspraak


J 43 Maat Gevoerde texier Nogrz Cognac Herenschoen zxAnBFnaqw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOld Suede Vans Sneakers 36 Canvas Uy Roze Meisjes Maat Skool

Onze specialisten

Meisjes Old Canvas Skool Vans Sneakers Suede 36 Uy Roze Maat
42 Wandelschoenen Samaris Heren Bruin Hi Mannen Regatta Outdoorschoenen Suede oranje Maat zwart x0WqdzX
Dames Boots Abby Laarzen Gevavi Rubber Groen nXxqWncH6d
37 Unisex Smash Puma Lsneakers Zwart V2 Maat 5 qwUwBI
Vans Maat 36 Sneakers Canvas Roze Uy Old Meisjes Skool Suede