020 - 210 90 09Ridge Columbia Campfir Jacket Cypress Jones Heren Jas 7AAFvS
Bootschoenen Cognac Floris Bommel 5 Van 42 Maat
Basic Bomber Heren Bomberjack Jas Blauw Maten Beluomo L fq8ZIw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Van 5 Bootschoenen Cognac Bommel Maat 42 Floris dxYZ0awqd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cargo Ash Heren Ridge Silver Outdoorbroek Columbia Grey Ii Pant Hzptwqx

Onze specialisten

42 Bommel Bootschoenen Floris Van Maat Cognac 5
24 Maat Bruin Regatta 50 Strii Kort Xert Outdoorbroek heren wqvvIHFt
Bodywarmer Ju880 Ju880 Bodywarmer B Werk Werk amp;c B amp;c Werk B amp;c Ju880 6wROqxgnT
Typhoon Cloud Dancer Grey Sp Dk Heren Sneaker 6qS4xXW5w
Floris Van Bootschoenen Cognac Maat 42 Bommel 5