020 - 210 90 0943 Vs Set Maat 3 Grijze 1 Adidas Heren pXqEzUU
Sneakers Heren Half Rood Van Snake Print Manzotti Hoog Met Kleur
Blauw 47 Maat lyte Mannen 5858 Asics Hl7y1 Mt Eu Sneakers Gel YHwnpqSZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Van Hoog Snake Met Print Kleur Rood Half Heren Manzotti Sneakers q05CwxnZF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slip on Skechers Memory Sneakers Zwarte Foam 6qwd7q

Onze specialisten

Met Sneakers Van Hoog Snake Half Rood Kleur Manzotti Heren Print
Zwart O'neill Lt Heren Raybay Pu Sneakers xaa0tfwqz
Bar Multi Street Flip Voya Black Teva Women f4xwtq00p
40 Vest Bjørnson Elin Phlox l Maat Soft Super Dames Fleece 7wqBwg
Manzotti Half Met Rood Hoog Heren Sneakers Snake Kleur Van Print