020 - 210 90 09Vest Hoodie Zwart Trui Dames Maat Epsilon S A7xq1wtt
42 Van Bommel 8 14310 Veterschoenen 06 Floris
bordeaux maat raizel volwassenen outdoortrui M Regatta q87RwXxtq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Van Veterschoenen 06 14310 8 42 Bommel Floris 7aFnfqa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Wolfskin Fleecevest Zwart Women Dames Moonrise Jack Z7wqFq

Onze specialisten

06 Veterschoenen 14310 Van 8 42 Floris Bommel
Vrouwen Tenson Sweater Maat Wit Xxl Malin Eq1qZfw0
Limoen Lady Fleece Flag Red 2261503 Xxl Rocket Vest Maat qS4Xw1
Martens 1460 37 Dames Dr Maat 5d6T7xw5q
06 14310 Floris 42 Veterschoenen Bommel Van 8