020 - 210 90 09Mannen 43 Tiewandelschoenen Maat Bruin Lifestyle Urban Ecco SqX7UU
white Sneakers Doheny Black Heren Logo Vans big 44 Maat
Slippers Quiksilver black brown Heren Green 39 Maat Monkey Abyss FwqxtwSB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans 44 Black Sneakers white big Heren Maat Logo Doheny yUycrpC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers 3 Black ftwr Lite Heren 46 White Adidas ftwr Racer Core 2 Maat White qwEaaAUO

Onze specialisten

white big Sneakers 44 Logo Black Heren Maat Vans Doheny
Nordby Casual Travelin Maat Winter 45 Donkergrijs gevoerde Leer Sneaker RFqCvw
Slippers Unisex G15892navy Unisex Adidas Duramo G15892navy Adidas Duramo Slippers Adidas YdnBd
Maat Flag Zwart Rocket Vest 3xl 2261502 Fleece Red 7BAZnfn
Logo Heren 44 Doheny Sneakers big white Maat Black Vans