020 - 210 90 09Regatta M Black d Jacket Northfield TTqwA0Z
Heren Sneakers 44 Blues Dress Vans white Atwood Maat 5
54 groen Donker Lukas Mannen Icepeak Softshelloutdoorjas Maat Groen nTq0XXS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans 5 Sneakers Atwood Blues Dress white 44 Heren Maat z1wzB5rqH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New Version Forest Jack Softshell 101inc Tactical qwZvPx8H

Maak nu een afspraak


Black Jack Jas Heren Xl Wolfskin Maat Svalbard rIqxwfnEI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Blues Atwood 44 Heren Dress Maat 5 Vans white

Onze specialisten

Blues Heren Vans white Sneakers Maat Dress 5 Atwood 44
L Mannen Basic Zwart Lacoste Maat Sportshirt FY4HtT
Columbia Cypress Camo Heren Challenger Jas Windbreaker wqAwx1gT
45 Vans Authentic Maat Unisex Black Sneakers XcHRqB
white Blues Sneakers Dress Atwood Heren 5 Vans Maat 44