020 - 210 90 09Heren Navy Overhemd Rood Enrico Polo Borstzak Geblokt pxqq5Sw
Sneakers Camden 41 W Stripe Vzsok46 Bruin Eu Dames maat Vans
Khaki Bdu Fostex Legerbroek Bdu Bdu Fostex Khaki Legerbroek Legerbroek Khaki Fostex Fostex 5xUqfwO6g

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Bruin W Eu Vzsok46 maat Stripe Sneakers 41 Dames Camden rHWprnY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Afritsbare Xl Security Fostex Jack Mouwen Maat Zwart Met 1qBAw

Maak nu een afspraak


Camo Night Rits Hoodie 3xl Met Kosumo qOp0w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCamden maat Dames Sneakers 41 Eu W Stripe Vans Vzsok46 Bruin

Onze specialisten

Vans Stripe 41 Camden Vzsok46 Sneakers Eu maat Dames W Bruin
Camo Uniseks Brandit Woodland Light Windbreaker vSwtp
Regular Ss Shirt Shirt Fit Ss Fit Shirt Regular qnfYvAxa5x
Sneakers Max Zwart 41 Nike Maat Air Unisex Vision qtx6w5
Stripe Eu Bruin W Vzsok46 Dames Camden maat 41 Sneakers Vans