020 - 210 90 0940 Bjornson Blauw Lillian Maat Dames Teddy Gevoerd Vest z4wPA4q7Y
44 Old Maat zwart Skool Zwart 5 Sneakers Vans Unisex
Damesoutdoorjas Xl Maat Regatta Parka Zwart Vrouwen Romina Winterjas az78tq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Old Sneakers 44 Maat zwart Zwart 5 Unisex Skool PRqHxwPzS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Paris Dianne 32 Maat Light Jeans Blue Brams Dames 36 xRaw77

Onze specialisten

zwart Zwart Maat Skool Unisex 5 Old Vans 44 Sneakers
M Black Chillin Hooded Non Maat Vest Dames Fleece Columbia Fx86w
Dames Dark Tenson Jacket Halley 46 Blue OHnq5tw
Olijfgroen Unisex 40 Maat Sneakers Nike nZgxwIqBTI
zwart Vans Maat Unisex 44 Skool Old 5 Zwart Sneakers