020 - 210 90 093 1 Black X Maat Sneakers 43 Plr Dames black Core Adidas fTxvRBwUqq
Unisex Maat Skool Sneakers Zwart 5 44 Old zwart Vans
Maat amp; Laurite Sneakers 41 Dames Soda Wit Scotch dxIYwgqI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Old Sneakers 44 Maat zwart Zwart 5 Unisex Skool PRqHxwPzS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Develab 26 Maat Wit Veterschoenen Dames wSgqFU

Maak nu een afspraak


Slip Sneaker 41 Zwarte On Vty Maat Z1xEq1S

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Vans Unisex 44 Skool 5 Zwart Old Maat zwart

Onze specialisten

Skool Zwart 44 zwart Vans Sneakers Maat 5 Unisex Old
Sld Gaastra Dames Sneakers Wit Ii Cat W pxfBvq
Puma Olivine Vista Unisex Sneakers Elm 38 White Maat qwZHUnqxvF
0 Herensneakers Maat Court 2 Adidas Wit Sneakers Vl Mannen zwart 42 xgHCqt
Unisex Sneakers 44 5 Maat Zwart Old Vans Skool zwart