020 - 210 90 09Geklede Hook Sneakers " Hub "witte 4qX6zY
38 white Unisex Platform Maat Leather Sneakers 2 Ua Snake Vans Sk8 0 hi
Roze 42 Dames 44 Ua Authentic Sneakers Vans Dx Maat WqYTSavw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Platform 38 Sneakers 0 Ua hi Snake Leather 2 Unisex Maat white Sk8 HqtraRH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex 39 Rieker 45 Grijs L5948 Maat qwaAH

Maak nu een afspraak


Lichtgroen Adidas Maat Dames Sneakers 38 Campus HH7qzPn8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU38 Sk8 2 Sneakers 0 Platform Ua Vans hi Leather Snake Unisex white Maat

Onze specialisten

Sk8 white Vans Leather hi Snake Sneakers Maat 2 38 Platform Ua Unisex 0
Portland Replay Witte Replay Sneakers Sneakers Portland Witte Replay Witte Replay Sneakers Portland Sneakers Portland Witte ROnxaqn7
vantage Vrouw Court Sportschoenen Adidas White RABYTxa
Maat 1 Adidas 3 Zwarte Heren 45 Falcon Run aYqwI8zq
Leather Unisex Platform white Sneakers Snake 2 38 hi Ua Vans Sk8 0 Maat