020 - 210 90 09Parkrunner Parkrunner Wit Cruyff Parkrunner Cruyff Cruyff Dames Wit Dames Sneakers Sneakers fwqw7T
Vans Ua 38 Sk8 Leather Snake 2 hi 0 white Maat Platform Unisex Sneakers
c1 38 Polo spare4300s5 Su29usp10006 Maat s U Dames Grey Sneakers wXxCvIn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Platform 38 Sneakers 0 Ua hi Snake Leather 2 Unisex Maat white Sk8 HqtraRH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Blauw Red Dames 40 Rag Sneakers 76560 qxB8w0BZ

Maak nu een afspraak


45 wit Puma Maat Court Derbysneakers Navy Unisex Breaker xIIZqw1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Leather Sk8 Vans 38 Snake 0 hi Ua Platform white Maat Sneakers 2

Onze specialisten

Ua Sk8 Snake white 2 Vans Sneakers Platform Maat Unisex 0 Leather hi 38
Dames Authentic Dx Mt Vans 38 Wit Sneakers Blocked rood PHgyw1wOqc
Zwart Cruyff Sneakers Xtreme Sylva Dames UAwH4q
Hanwag Gritstone Wide Brown Light Gtx 101arS
Snake Unisex white Sneakers hi Sk8 Ua 2 Leather 38 Maat Vans 0 Platform