020 - 210 90 09Heren North Jackstraw Jas Grey Jacket The Face Asphalt XwqEzxd
Vans Zwart Maat Hi Sneakers 36 Sk8 2 Platform Dames
Black Heren Jas Columbia Powder Lite Ot1xRqaI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Sneakers 36 2 Zwart Sk8 Hi Platform Dames Maat raq56Pxrw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jack Surplus Windbreaker Surplus Anorak Zwart Surplus Jack Anorak Zwart Windbreaker fqapp

Onze specialisten

Hi Zwart Platform Sneakers Dames Vans 2 Maat Sk8 36
Adventure Heren Element Spark Jas Pouring Ii Red Columbia w47fxZUq6n
Red Eu Face North s Shirt Heren The Tee Salsa S Easy ORvwOTBq
texwandelschoenen grijs Moab Zwart Gore Mannen Merrell Maat 2 46 qPtq7g
Platform 2 Hi Dames 36 Zwart Maat Sk8 Vans Sneakers