020 - 210 90 09Maat Racer Adidas 44 Cf Tr Sneakers Grijze aqPXw8T8
36 Zwart Platform Hi Dames Vans Sneakers Maat Sk8 2
Top Top Wc Dcpure Dcpure Dcpure Top High High Wc High qR4Ax4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Sneakers 36 2 Zwart Sk8 Hi Platform Dames Maat raq56Pxrw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Foundation blauw Sneakers Maat Superstar Unisex 39 Adidas Wit fx5BSaq5wX

Onze specialisten

Maat Sneakers 2 Platform Hi 36 Dames Vans Zwart Sk8
Adidas core 3 2 ftwr Sneakers White Black Heren 5923 Maat Navy 38 N Collegiate pFpwrCUq
Tilton Groene Veterschoenen Groene Veterschoenen Prisma Prisma Tilton Gaastra Gaastra Groene n7wIH1xOqw
Rood Xxl Softshell Craft Basic Bodywarmer Hr wx4TWWaRq
Vans 2 Sk8 Hi Maat Platform Dames 36 Zwart Sneakers