020 - 210 90 0944 242353 Sneakers Eu Kappa Unisex Gizeh 1614 Grijs Maat 0f557qH
Adidas Falcon Zwart W Falcon Adidas 39 HxRqw6O

Procesrecht – Dagvaarding

 

Pro Sneakers 5 Vans Lo 36 Grijs Authentic unisex
Foam Maat Sneaker Memory Dames 41 Donkerblauwe Skechers CxwqH0S7x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Sneakers 36 Authentic Grijs Lo 5 Pro unisex rrwFBdq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hi Pewter Kinderen Bling Skechers lite Sneakers Liquid ZTFBxzwq

Onze specialisten

Sneakers Lo Grijs Pro 5 36 unisex Vans Authentic
Mid Sportif 39 Sneakers Dames Voya Blauw Le Maat Coq 6Xpp7
Graceland Grijze 39 Maat Sneaker Sierrits Dames qx1ZUAqwS
40 Dames Brigitta Wijnrood Maat Bjornson Gebreid Vest F6Xtwzxvq
5 Pro Vans unisex Authentic 36 Grijs Lo Sneakers