020 - 210 90 09maat frayda outdoorshirt volwassenen L rood Regatta dtq1xwgt
Sneakers Wmn Authentic 38 Platform Zwart Maat Dames Vans 5
Regatta outdoortrui maat 4xl halima ecru volwassenen rrfSBq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Sneakers Platform 38 Wmn 5 Dames Authentic Maat Zwart nCvOF6nx1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Jenna Shirt Ii Oranje Dames PxPSwR

Maak nu een afspraak


Regatta Outdoorbroek Blauw Short Chaska Dames 8Zrq8RYwp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVans Maat 38 Zwart Authentic Wmn Sneakers Dames Platform 5

Onze specialisten

Authentic Dames 5 38 Vans Maat Zwart Wmn Platform Sneakers
46 Okusoma Maat Jersey Blauw Gonso v1AIwU
M 201010 Poloshirt Tricorp Dames Casual Maat Royalblauw TwBnRazq
Mid Regatta Wandelschoenen Samaris blauw Grijs Heren 45 7xRq8U5wR
38 Vans Wmn Platform 5 Zwart Dames Maat Sneakers Authentic