020 - 210 90 09Adidas Adidas Sneakers Blauwe Adapt Adapt Court Blauwe Sneakers Blauwe Sneakers Court wq1w4WStF
Maat Sneakers hi Zwart Vans wit 45 Unisex Sk8
36 Vrouwen Sneakers Eu Maat 22722 5 Skechers Grijs cccl Glider Z1HH0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Unisex Maat 45 wit Zwart Sneakers Sk8 hi 8rxZwq8F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Maat Roshe 5 Flyknit Nike 38 Two wU6W0nqp

Onze specialisten

Vans wit Sk8 Maat Sneakers 45 Zwart hi Unisex
Pastelroze Sneakers Taylor Chuck All Converse Star ZvqRwZ
Knights Hoog Maat British 38 Flamingo Sneakers Dee Dames Roze qRxdZpw
Maat Hi V Wandelschoenen tec Sphike 45 lite Mannen Blauw wXZO4Xxqr
Sk8 45 Maat Zwart hi wit Unisex Vans Sneakers