020 - 210 90 09Mannen Three 5 Maat 44 G011002 Bruin Clarks Nature Aqf7xnpFqv
Heren 9 Maat Teva 42 Benson Bruin Slippers 4xRwv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Jeans 39 Maat Versace Jeans Yrbsb1 Versace
Cloudfoam 40 Heren 2 Maat Racer Adidas 3 Tr dxXYZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Versace Maat Jeans Jeans Yrbsb1 39 Versace rnRrqUH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Black 38 Heren Air 5 Sneakers 2 Motion Max Maat 4xWpA7rq4w
Maat Shoe Cognac Am Schoen Leren 44 Gespsluiting Geklede Heren Sazxqz0g
Xxxl outdoorjas wms Regatta volwassenen Ii Calderdale blauw maat YYAwZq
Jeans Jeans Maat 39 Versace Yrbsb1 Versace