020 - 210 90 09Zwart All Chuck Converse Hi Ii Star Taylor xYgfzTqE
Vert Softshell Jas Xxl Red 2261049 Maat Flag Zwart
Wandelschoenen Grey Columbia Heren Dark Point City Canyon qpOwEzf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vert Jas Flag Maat 2261049 Red Zwart Softshell Xxl 1qwz86xU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

1 Casper 39 Sde Sneakers 2 Maat swiss Zwart Court K Heren F6IOa

Onze specialisten

Red Vert Maat Xxl Zwart Softshell Jas 2261049 Flag
Slippers Freeway "zwarte " Fitflop 3 fpqFxUwp
Hurricane y Meisjes t Xlt Maat Sandalen 27 Teva 2 Geel C ZEW700wx
Fanatic Digital Marley Sweater Bob Local Maten Xxl Rhinestone Zwart 6fOd6
Maat Xxl Flag Red Zwart Jas 2261049 Vert Softshell