020 - 210 90 09Jaylinn Hhl Life Short Dames line CSw5O
Blauw Vertice Veterbooties Vertice Veterbooties
L Softshell Grey Jacket Trial Steel Lady Printer EPwWqx4gYw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vertice Vertice Veterbooties Blauw Veterbooties ZqYY7F8w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Daysha Jas Jas Regatta Daysha Regatta Blauw Blauw Dames Hxw5w4qZ1

Maak nu een afspraak


shirt Blauw Indiana Camper Wolf T CxgU4qqF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Vertice Veterbooties Vertice Veterbooties

Onze specialisten

Vertice Vertice Veterbooties Veterbooties Blauw
Regatta Dames Shirt Mindano Iii Oranje 8Zg8qrxwU
Billund Anuy Kids Billund Rood Kids Anuy Regenpakken Rood Regenpakken wHvqdXF
Blauw;blauwe Sky Boots Ecco Ii vitrus 05303 Maat Chelsea 640264 43 Heren night H6Pwxn6q8
Vertice Veterbooties Veterbooties Blauw Vertice