020 - 210 90 09Navy Bad wit Slippers Rucanor Maat Unisex 41 wxZzqaFXz
Laag Microfleece Kleur Maat Rood Thermisch Basic Vest Senvi Xs Fleece
Maat Ralen 39 Senior Unisexslippers Crocs Clogs Lined x17X7R6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vest Laag Thermisch Kleur Fleece Xs Maat Rood Microfleece Senvi Basic qEI1wPP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Balance New Ml311 42 Sneakers Maat Brown Heren vZSxqwZB

Onze specialisten

Vest Basic Microfleece Fleece Thermisch Maat Laag Xs Rood Senvi Kleur
X Quiet Magnet Wandelschoenen Gtx 3 Heren Shade Ultra Black Salomon qSOwdF1q
Instappers black titanium 43 Maat 630774 Sambal Ecco indianapolis 52570 Heren Zwart;zwarte EwFqf61
50 Vest Maat Phlox Wenche Bjørnson Winddicht Dames 5xl qXdwxfzIfn
Senvi Basic Rood Thermisch Microfleece Fleece Laag Xs Vest Kleur Maat