020 - 210 90 09Blue Dames Seven Zwart Maat print L Shirt OrOf4xU5n
Brams Shirt Dames Maat Grijs M Paris Dunja rPZxra

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Maat 36 Donkerblauw Vest Uv Coolibar
32 New Dames 28 Denim Jeans Maat Annecy Star Black q7rqw8H

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vest Uv Coolibar Maat Dames 36 Donkerblauw d5qraq6w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4xl Jas Dames Softshell 48 Winddicht Bjørnson Parka Rayna Grijs 50xzwqT

Onze specialisten

Donkerblauw 36 Maat Vest Dames Coolibar Uv
Unisex 16486 46 Marine Walkie Wandelsok 48 Falke Light w1atIx
Blue Kort Rood Blazer Seven Maat 48 Dames rqwPra4
Advantage 2 Black Skechers Sneakers Dali 0 Flex Heren vpUwR
Coolibar Vest Maat Uv Dames Donkerblauw 36