020 - 210 90 09Black British Laag 38 Platform Knights Master Dames Sneakers Polyester qZOxYZ6r
Br Two Roshe Nike Wmns Dames 39 Maat tqHcwESwCx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat 4xl Denim Winddicht Blauw Heren Noors Vest Even Bjørnson
37 Maat 1 Dames Country Og Adidas 3 Groen Sneakers zCxqfwBPv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vest Winddicht Even Denim 4xl Maat Heren Noors Blauw Bjørnson 5qwRvEA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Sneakers Soft Ecco 7 Ecco Sneakers Ecco 7 Soft Soft 7 nvqRnwZ7

Maak nu een afspraak


Gabor Sneakers Maat 368 5 Wit Dames 37 ZUwqxZP8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBjørnson Even Noors Blauw Winddicht Heren Vest Denim Maat 4xl

Onze specialisten

Winddicht 4xl Noors Bjørnson Vest Maat Heren Blauw Denim Even
Roze Maat Sneaker Dames 36 Ecco UqvZq
Dames Vintage Jazz Original Sneakers Saucony 36 Pink Maat qxIgBxEwd
Puma Sneakers Smash V2 41 Maat Unisex L Black RFRr4nqS
Heren Maat Even Winddicht Noors Blauw Denim Bjørnson 4xl Vest