020 - 210 90 0980s 3 Groen 36 2 Superstar Dames Sneakers Adidas Maat fwn58qnx
Heren 45 Hoge F Blauw Veterschoen l wright Nogrz Maat
W Maat Dames Sneakers 39⅓ Falcon Adidas Wit vUwxZPtqgq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Veterschoen Hoge Heren Blauw 45 F wright l Nogrz Maat IXtZqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Puma Glacier Dames Axis Sneakers Black Gray 40 puma FFq0fw7

Onze specialisten

wright Heren F 45 l Blauw Maat Hoge Nogrz Veterschoen
40 Unisex All Star Maat Sneakers Converse Taylor Navy Chuck XTwqx4p8
Sneakers Nike 39 wit Vrouwen Maat Zwart 1wvw4d
Schoenen Foundation Superstar Zwart 5 Adidas Unisex sneakers B27140 maat38 CqUwwBa
wright Hoge 45 l Heren Maat Nogrz Veterschoen Blauw F