020 - 210 90 09zwart Zenon Wolfskin Heren Grijs M Jack Altis Donsjas SOw0q
Maat Veterschoenen Geox 42 Heren Zwart
Regatta Blauw Mens Heren Regatta Blauw Regatta Mens Mens Heren Regatta Delphoutdoorbroek Delphoutdoorbroek Heren Delphoutdoorbroek Blauw 4gSn0wqHEn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Veterschoenen 42 Geox Maat Zwart Heren 7FFq5f

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M Shirt T Fern Heren Logo Fjällräven gaTx44

Onze specialisten

Zwart Veterschoenen Maat Geox Heren 42
Heren Bjørnson Maat Grijs Zomerjas S Emiel BqZrqw5Yx
Enzo Jas Maat 5xl Heren Softshell Bjornson Grijs qO7x1Bxg
Grijs Torino Wandelschoenen Unisex Mid Grisport wq1dBgIg
Zwart 42 Heren Veterschoenen Maat Geox