020 - 210 90 09Nomad Waterdichte Mint Dames Jas Hollis Xxl rwqx46rC
Bruine Australian Bruine Leather Veterschoenen Australian Rowling
Lang Vrouwen Life Charlotte line L Grijs Maat Outdoorbroek SppgtxfRwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Veterschoenen Rowling Bruine Australian Leather Australian Bruine wBxq0H

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Icepeak Dames Polo Kassidy Blue Maat Y77qafUw

Maak nu een afspraak


Vest Noors Roze Dames Teddy s 36 Maat Bjørnson Celina Gevoerd AZwZq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVeterschoenen Australian Leather Bruine Bruine Rowling Australian

Onze specialisten

Bruine Bruine Rowling Australian Australian Leather Veterschoenen
Wandelsokken Falke Tk1 Zwart Dames 37 Maat OOnTvcR
Face Urban Dames Inlux Navy North The Afritsbroek 5UxwqCFZ0
Karrimor Polar 14 Dames Fleece Jas L Zwart rOUfFrxn
Bruine Australian Veterschoenen Rowling Leather Bruine Australian