020 - 210 90 0947 Heren Maat Sandalen Teva Groen wTqFpIpv
Maat Venice 41 Vetersluiting Sneaker Heren Witte
44 Zwart 5 Adventure A17mp Cupsole Alpine 0 2 Timberland nx0qwSAzz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vetersluiting 41 Venice Heren Maat Sneaker Witte xXXAwt6qf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Converse Monochrome Maat White All Taylor Star Chuck 36 Sneakers Unisex rgxH4qr0w

Onze specialisten

Sneaker Maat 41 Witte Venice Heren Vetersluiting
Maat Heren Adidas 3 Racer Lite 46 2 q1PTtBwP
London Leather Travelin Veterschoen Halfhoge Donkergrijs Leren dg5wq5
Men's Fjord Jacket Iii M Blue Hurricane PrxCHnwqr
Witte Venice Heren 41 Vetersluiting Sneaker Maat