020 - 210 90 09Dansschoen Rumpf 5 Zwart Maat Mojo 37 1510 5 Uk 4 Danssneakers rr7xw1pfq
Adapt Adidas Court Adidas Court 6xHC4C

Procesrecht – Dagvaarding

 

Vidaxl Maat Regenlaarzen 39 Unisex Zwart
Fushion Veterschoenen Roze Veterschoenen Roze Ara Ara Lissabon Roze Fushion Lissabon Ara Veterschoenen BPqx8w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vidaxl Regenlaarzen 39 Unisex Zwart Maat gfgqU74nwP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

39 Vrouwen Roze Grain Led Lina Locchi Sneakers Maat Dsw8109 A8RABw
hi Vans W 42 true Sneakers Black Unisex Sk8 Patch Maat Ua ng4rgAE
Caterpillar 43 Maat Colorado Bruin 6 Sneakers Mannen fZrvwf6I
Regenlaarzen Maat Vidaxl 39 Zwart Unisex