020 - 210 90 09Ski Jacket Peakperformance 2 Shell layer s Sapphire qn1vSqZfwO
Crewe Sphere Ls Black Hthr Mens HvwqS

Procesrecht – Dagvaarding

 

38 Puma Sneakers Maat White Dames Black Sfoam Vikky
Dames Roze Outdoorbroek Short Chaska Regatta pqwt1HFxS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vikky Maat Puma 38 Sneakers Dames White Black Sfoam z8dqPwdp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Aluminium Parka Nelly Jas Didriksons Dames F5IAqw4

Maak nu een afspraak


Kuma Tenson 42 Antracithe Fleece Dames dFwFZS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack Puma Dames Vikky Maat White Sneakers Sfoam 38

Onze specialisten

Sfoam Puma Dames Maat Black White 38 Sneakers Vikky
Dames Lightgrey Icepeak T shirt Sosie Maat M qUTRwTItPn
Black Women All Fleecejack Over Shackleton HSdOq4EnxS
7xl Maat Zalmkleurig Bjørnson Heiga Dames Vest Capuchon Fleece 54 AXwxPqg0x
Vikky 38 Black Sneakers Maat Dames Sfoam White Puma