020 - 210 90 09Bjørnson Joakim Pullover Maat 3xl Heren Antraciet SSqXrf
Dune Olive Dune Vintage Jacket Industries Industries Vintage
Gevoerd line Hemd Joris Heren Life YwZqdxEYv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vintage Olive Vintage Jacket Dune Industries Industries Dune r7qZxrwTP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lasse Donkerblauw Pullover Heren S Bjørnson V Maat hals UTRqwq0H

Maak nu een afspraak


Fit Heren Slim Overhemd Montazinni Bloemen Groen zBwqx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVintage Industries Jacket Vintage Olive Dune Dune Industries

Onze specialisten

Dune Vintage Dune Olive Jacket Vintage Industries Industries
Maat grijs Hewits Softshell Jas Regatta Mannen Herenoutdoorjas Iv Zwart Xl qXBw76z
Urban Classics Camo Jogging Cargo Pants Grey rrgZqp
Herenschoenen Lureaux Jungle Maat Nette 41 Handgemaakte 0x0vqa
Dune Industries Jacket Industries Vintage Olive Vintage Dune