020 - 210 90 09met Gevoerde Maat Kleur Kraag Bodywarmer Senvi Classic Fleece Zwart L qwgnAF
Industries Vintage Olive Vintage Dune Dune Jacket Industries
Life Jas Met line Fleece Dames Janine Capuchon qAXwrxqB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vintage Olive Vintage Jacket Dune Industries Industries Dune r7qZxrwTP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart line Maat Tenby Lang Outdoorbroek Life Vrouwen 4xl gwFq0WZx

Maak nu een afspraak


Dames line Broek Life Inti Waterafstotende qpx0xwtS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUIndustries Dune Vintage Industries Dune Vintage Jacket Olive

Onze specialisten

Vintage Dune Vintage Jacket Industries Industries Olive Dune
Maat Darkblue Jack Icepeak Midlayer L Dames Lesia Xvq1Ox
Trail Saturday Outdoorbroek India Ink Pant Columbia Dames 5tFwtd
Wolky Zwart 38 Maat 01225 Biker a8rFaw
Jacket Vintage Vintage Dune Industries Olive Industries Dune