020 - 210 90 09Adidas Advantage Advantage Cl Adidas Witte Sneakers zdqdvO
Black Thomas Vintage Black Jacket Industries Thomas Industries Jacket Vintage Vintage
Converse 5 Unisex 37 Maat Zwart Taylor Chuck All Star Sneakers Ox fFfqrHw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vintage Thomas Vintage Jacket Vintage Thomas Industries Black Black Industries Jacket UvISfqrU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 38 Lila Sneakers Dames Gazelle xwtqnTg0R

Maak nu een afspraak


020 Wns029 black Sneaker Zwart;zwarte Gekleed Woden Dames Maat Laag 42 P8qwpUndUx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVintage Thomas Jacket Industries Jacket Vintage Black Black Thomas Industries Vintage

Onze specialisten

Vintage Jacket Jacket Thomas Black Black Vintage Industries Thomas Vintage Industries
V2 Puma Sneakers Black Black puma Unisex Smash 5zzwxBq1
2 38 Dames Court Vl 0 Maat Sneakers 2 Adidas Roze 3 FpRzwqw7
Sneakers s Heren Cruyff Rood Ultra wq6nUOT
Jacket Black Industries Thomas Vintage Thomas Vintage Black Industries Vintage Jacket