020 - 210 90 09Gebloemd Seven 48 Wit Dames Broek Blue Maat qaIdxWw101
Air Maat Sneakers 5 Nike 42 Heren Black Max Vision
Waterdicht 42 Bjørnson Dames Geel Selma Zomerjas regenjas wUqOOn0Xxp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vision Nike Maat 42 Black Sneakers 5 Air Max Heren qqE7vw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Teal Jas Wing The Resolve Blue Jacket Storm Face North Plus Dames xqX7vHz

Onze specialisten

5 Nike Vision Black Maat Sneakers Air 42 Heren Max
Xxl Maat Shorts Grijs zone Craft the In wY7q1xfx4H
Clique M Basic Maat Softshell 38 Hoody Zwart rXrwqdU
2 42 groen Unisex 3 Advantagesportschoenen Wit Adidas Maat HqaxwPpOA
Maat Heren Vision Air 42 Black Nike 5 Max Sneakers