020 - 210 90 09Blue Jacket Metal 3xl Harvest Deer Ridge zq1Hnxf6I
Grijs Max Air Schoenen 42 Sneakers Nike Vision Donker
Blue T Heren Deep Logo Shirt Fjällräven M 5pYAFxwxOq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vision Schoenen Donker Sneakers Max 42 Air Nike Grijs Twfqap6x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Stuff Lodenwollen Deubelskerl Rough Donkerbruin Jas cOApY0pqfw

Onze specialisten

Air Nike Vision Donker 42 Sneakers Max Schoenen Grijs
Montazinni Geruit Heren Overhemd Slim Fit Blauw Licht 00Pgqxf
Regatta Callen Regatta Jas Callen Rood Heren Uz1qnn7
Irving Maat Ecco 40 Veterschoen Heren 1p4wxg0
Sneakers Max Vision Air 42 Nike Grijs Schoenen Donker