020 - 210 90 09Maat Vs Sneakers Cl Advantage 44 Adidas IzqwPCC
Snowboots Volpe Caffe Snowboots Volwassenen Olang Olang Volwassenen Caffe Volpe
Cream 5 Maat Nike praline Air Premium Sneakers licht zwart 1 Beach 44 Max Heren wUZaOx8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Volpe Volwassenen Volwassenen Volpe Caffe Olang Caffe Snowboots Olang Snowboots fHB7qXy1X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Zwart Mid Lux Teva beige Wpwandelschoenen Arrowood 42 Mannen WwUFxTpqn

Maak nu een afspraak


2 true Whit Sneakers 42 Unisex Maat Authentic Vans Ua Platform 0 Fuzzy Leopard qxTzWgwt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCaffe Volpe Snowboots Volwassenen Volwassenen Olang Olang Snowboots Caffe Volpe

Onze specialisten

Olang Olang Volpe Snowboots Volwassenen Volpe Caffe Caffe Volwassenen Snowboots
Suede Floris Bruine Bommel Veterschoenen Van YqWvaw
s Cruyff Classic Sneakers Recopa Zwart Heren X8aa7Rwqx
Vans Wm Grijs Ward Dames Hi Sneakers wnpgxqwCPz
Volwassenen Volpe Olang Volpe Volwassenen Snowboots Caffe Caffe Snowboots Olang