020 - 210 90 091 Pace Maat 3 Heren 41 Vs Adidas 1zBnXUTn
5 Navy Vans Old Sneakers 36 Volwassenen Maat Skool
Reef Maat Contoured 44 Grijs Le Heren Voyage Slippers rc7SOvrPH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Volwassenen 5 36 Navy Vans Skool Sneakers Maat Old qPwZFgxt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

45 Maat Sneakers Heren Asics Gsm Wit zqa4x6wg

Onze specialisten

Vans Skool Old Navy Sneakers 5 Volwassenen 36 Maat
Revolution 44 Mannen Maat Sneakerssneakers Wit 4 Nike TdqwvxaT
Maat Grijs Veterboots 43 Ecco Heren AzwHOnqxt
line Anti Taupe Insect Samani Life Blouse Dames FqAR4PPw
Old Navy 5 Sneakers Skool Vans 36 Volwassenen Maat