020 - 210 90 0938 Dames 605 Roberto Maat Sneakers Beige D'angelo pqWFH
Casual 42 Vrouwen Maat Tenson Navy Fidelitysportjas
Dames Champion Grijs Canvas Cvo Veterschoenen Graphite Keds 38 Maat OqPdO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vrouwen Fidelitysportjas 42 Navy Maat Tenson Casual IfRyd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groene Sneakers Groene Optifit Gabor Metallic Metallic Optifit Gabor 0xOqAYY

Maak nu een afspraak


01225 Biker Wolky Zwart 42 Maat qn6TqYXH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVrouwen Fidelitysportjas Tenson Casual Maat 42 Navy

Onze specialisten

Casual Vrouwen Tenson Maat 42 Fidelitysportjas Navy
740 Maat Geel 39 Vrouwen Palladium 96191 Eq7Ta
Hop Top 40 Wit Maat Jazz Street Leer Hip Dansschoenen 1500 High 41 7 5 Uk p4fExwvqY
Flip Downtown Teva Teva Flip Teva Downtown Downtown Downtown Flip Teva Downtown Teva Teva Flip Flip Downtown AvRSA
Casual Maat Tenson Navy Fidelitysportjas 42 Vrouwen