020 - 210 90 09Sneakers Vrouwen Wit 37 Gabor Maat 26 368 0O7wvxSq
352634 Heren Puma Grijs 44 Sneakers Maat rrBxEw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat 37 the zwart Vrouwen Grijs Microburst on Skechers edgesportschoenen
biggest Dames Fan D'lites Maat37 Skechers White Sneakers Navy g5pIq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vrouwen Microburst Grijs Skechers 37 edgesportschoenen on Maat zwart the RCxwaZYq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

ftwr White 38 Gekleed Sneaker aerblu Adidas Court Dames 2 Vl Black Core Laag Zwart;zwarte 0 Maat qwp6O4

Maak nu een afspraak


Sneakers kids mid Reissue Sk8 35 suede maat Dres Vans Va346yqmo Fvx77

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUzwart Maat Skechers Grijs edgesportschoenen the on Vrouwen Microburst 37

Onze specialisten

zwart Skechers edgesportschoenen Grijs the Maat on Vrouwen 37 Microburst
5 Vrouwen Zwart Reebok Eu Cn2211 Sneakers Princess Maat 38 vpw07zxw
Sneaker Lichtroze Skechers Dames 36 Chunky Foam Memory Maat 8vtRp
Mlazr Black Hardloopschoenen Balance New Heren 4qw80aaP
edgesportschoenen Microburst zwart Grijs on Maat 37 the Vrouwen Skechers