020 - 210 90 09Icepeak Maat Navy Softshelloutdoorjas 38 Vrouwen Lucy blauw P0XqPr
Dames Lisbet Bjørnson Khaki Wandelbroek Lange 44 Maat 2xl
40 Winterjas Maat Donkergroen Jannike Bjornson l Dames FTqwqI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelbroek 44 2xl Lange Khaki Maat Lisbet Bjørnson Dames Xqw5Fx1FY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelbroek Fjallraven Dames Oulu Trouser Black rEH0fxrqw

Maak nu een afspraak


Columbia Hooded Powder Black Jas Lite Dames TpzCwUq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKhaki 2xl Lange 44 Lisbet Wandelbroek Bjørnson Dames Maat

Onze specialisten

Maat Bjørnson Lisbet Dames Lange Wandelbroek 44 Khaki 2xl
Lichtblauw Jannike m 38 Maat Winterjas Dames Bjornson aqxSUREa
Malin Vrouwen Sweater Xl Tenson Navy Maat vEqzWnd
groen Regatta volwassenen raizel outdoortrui maat M FF84gXxwq
Lange Maat Bjørnson Dames Wandelbroek 44 Khaki 2xl Lisbet