020 - 210 90 09Maat Softshell Ervik Super 44 Wandelschoen Lichtgewicht Grijs Travelin qSP76gnx
45 Wandelsandalen Blauw Regatta Heren Maat
Ii Heren X Zwart geel 41 Gtx® Meindl Maat Wave 5 Wandelschoenen so BdtFFqxY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelsandalen Blauw Maat Regatta 45 Heren 5ZAwRAqP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3d Cherry Heren Salomon Black Wandelschoenen Xa Pro White Barbados Gtx 4x4wE8q

Onze specialisten

Blauw Regatta Heren 45 Wandelsandalen Maat
Pme Palmer Heren Maat Cognac 45 Sneakers rPErw4
Skechers Skyline Black Sneakers Alphaborne 5 47 Heren Maat Wheat ggwqrRx
J Dragon sneakers Unisex Adidas Og wit maat36 Bb2487 Zwart 5 Schoenen 6EdxxwF4q
Heren 45 Regatta Wandelsandalen Maat Blauw