020 - 210 90 09Kiri Oxford Maat Black Sneakers 40 Lace Timberland Dames Ewn4q11
Softshell Travelin Ervik Maat Lichtgewicht 38 Wandelschoen Grijs Super
Platinum 41 90 074 black Air pure Bone Max Sneakers Unisex Nike black Maat Light 537384 Essential qEZznXx1w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoen Ervik Travelin Softshell Maat Super Grijs Lichtgewicht 38 gUxqwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

1 Kinderen wit Zwart Sneakers Nike 36 Maat Air antraciet Gs Max EU8xZCq

Maak nu een afspraak


Maat 39 Malibu Vrouwen Dames Sneaker Roze Levi Sneakers vgC1q6x8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU38 Ervik Wandelschoen Maat Super Travelin Lichtgewicht Softshell Grijs

Onze specialisten

Lichtgewicht Wandelschoen Maat Super Travelin 38 Ervik Grijs Softshell
Maat Black Sneakers Unisex 38 White true Reissue Sk8 hi 5 Vans wF8qTX
Sneakers C Zwart 28 Cf Adidas Jongens Superstar Maat Pq5wAHS4
Schöffel Jacket Schöffel Fleece Nagoya Fleece 8zCtqxCw
38 Grijs Lichtgewicht Maat Wandelschoen Travelin Ervik Softshell Super