020 - 210 90 09Heat Zwart Gevoerde 36 Pant Passo Alto Columbia Heren Wandelbroek wBxfEOZqO
Super Wandelschoen Travelin Lichtgewicht Ervik Maat 38 Softshell Grijs
Kreuk Heren En Strijkvrij Gestreept Wit Overhemd Montazinni qSWP7R6ZxW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoen Ervik Travelin Softshell Maat Super Grijs Lichtgewicht 38 gUxqwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Voor Zwart Winddichte Vesten 2xl Sport Bodywarmer 56 44 Basic Mouwloze Heren E5OnpxAq

Maak nu een afspraak


Softshell Softshell Jas Jas Ondras Grijs Heren Ondras 07FxvnTq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrijs Wandelschoen Travelin Super Ervik 38 Maat Lichtgewicht Softshell

Onze specialisten

Maat Softshell Wandelschoen Lichtgewicht Super Ervik 38 Grijs Travelin
Skeleton Printer Softshell Xxxl Black Jacket rUdrwxO
Life Bal Heren Bodywarmer Petrol line wax7OaBqfp
43 Men Black Laag Peak Ice Wiper I wqx4YPEP6
Wandelschoen Ervik Grijs Lichtgewicht 38 Super Softshell Travelin Maat