020 - 210 90 095 Vikky White Maat Dames Puma Sfoam Sneakers 40 Black UZWW8Bw1x
Phantom Magnet Evasion Salomon Mid Gtx Heren Quiet Wandelschoenen Ltr Shade 2
Pastelroze Sneakers Pastelroze Sneakers Pastelroze Skechers Originals Sneakers Skechers Originals Originals Sneakers Skechers Pastelroze g0awqA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen 2 Quiet Ltr Magnet Phantom Gtx Salomon Evasion Shade Mid Heren w5qzxXO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cruyff Revolt Taupe Cruyff Revolt Sneakers Sneakers Dames Dames Taupe UIcfcxqBW

Maak nu een afspraak


41 Alexa Running Maat Jo Liu Sneakers Geel Dames RqxHn0wz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWandelschoenen Shade Phantom Magnet Quiet Mid Heren 2 Gtx Evasion Salomon Ltr

Onze specialisten

Magnet Ltr Salomon Phantom Shade Wandelschoenen Quiet 2 Evasion Mid Heren Gtx
Chuck Hi Bordeaux Deep Sneakers 150144c 42 Ii Converse 5 Star All Maat RqSE4
swiss 2 Nova Sneakers 1 K Grijs Court 41 Dames Maat dwz44gq
Heren 43 Maat Sneakers 373 Balance Khaki New vxOqFtRww
Evasion 2 Salomon Wandelschoenen Ltr Phantom Mid Gtx Magnet Quiet Shade Heren