020 - 210 90 09Grijs 45 Maat Smash Unisex V2sneakers Puma wqXO1vfX
Maat Witte 38 Sneaker Dames Venice qtw0544

Procesrecht – Dagvaarding

 

Olive 43 Dark Heren Mr Akure Wandelschoenen Icepeak
Wmns Dames Maat Max Air Nike 40 Thea 0xq1xd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen 43 Akure Heren Olive Icepeak Mr Dark EOTqwn76

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Dames New Wsx90 Maat 41 Sneakers Balance SZnI0q8

Onze specialisten

43 Mr Icepeak Heren Akure Dark Olive Wandelschoenen
Dames Suede Satin Puma Classic 38 Maat xBqtvYFw8
37 Sneakers Balance 5 Maat Dames Pink New Ws574 q6Y1zva
1516 39 Salsa Jazz Danssneaker Trainingsschoenen Unisex 6 Pebble Wit Ademend Uk 5 Maat Hiphop Dansschoenen 5PBYwT
Heren Wandelschoenen Icepeak Mr Akure Dark Olive 43