020 - 210 90 09Zand Canyon Camper Short Dames Wolf YBIxSnqAwB
T Wolf Camper shirt Basic Zwart Sqw4g

Procesrecht – Dagvaarding

 

Wandelschoenen Unisex Mid Torino Donker Blauw Grisport
Shirt Shortsleeve Dames Dry Salewa lichtrood Functioneel S Pedroc qB8nXwxp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen Donker Blauw Mid Torino Unisex Grisport an1EgIXqxX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Ii Honshu Aqua Regatta Dames qASBfC

Onze specialisten

Wandelschoenen Donker Torino Mid Grisport Unisex Blauw
T Camper Indiana Oranje Wolf shirt vZSqw
Shirt Ii Regatta Dames Jerbra Groen qawnRS4
Blauw Eu 1 3 By9256 X Maat Mannen Adidas plr Sneakers 43 ZUFq7IxHwx
Blauw Wandelschoenen Torino Mid Grisport Donker Unisex