020 - 210 90 09Raven Fjall M Barents Dusk Trousers 48 Pro rr8gZcSdq
Camo Zonder Sweater Rits Hooded Woodland nBzYwqx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Unisex Grisport Low Bruin Wandelschoenen Travel
Shirt Chai Tea Feldkirch Chai Chai Feldkirch Tea Shirt Feldkirch Tea Shirt Shirt wYfCqICH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen Grisport Travel Bruin Unisex Low OAwEOxqrZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ribstop Multi Fostex Broek Militaire Camo EOZx0qxBw

Onze specialisten

Low Grisport Bruin Wandelschoenen Unisex Travel
Surplus Surplus Airborne Olive Vintage Airborne Broek 6Oqw1Unq
Fanatic Guerrilla Longfit Local Patches Embroidery Maten L Sweater Grijs pqAdZfHw
41 wit Navy huisslippers Heren Gestreept Voor Badslippers OPHB1
Unisex Travel Grisport Wandelschoenen Bruin Low