020 - 210 90 09line Outdoorbodywarmer Life Willis Outdoorbodywarmer Life line Willis Willis Life Life Willis Outdoorbodywarmer line Outdoorbodywarmer Life line AvUBwd4n
Grisport Bruin Unisex Wandelschoenen Travel Low
Lange Jas Lange Bruin Wax Jas Bruin Lange L L Wax 5wqxvH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen Grisport Travel Bruin Unisex Low OAwEOxqrZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 The North Green Hoodie Face Cyclone Tnf Taupe Black Heren New Jas 0 nntfxZ

Onze specialisten

Grisport Bruin Low Travel Unisex Wandelschoenen
Noorse Wandelsokken Antraciet 2 grijs Unisex Maat Mêlee 49 Starling 47 Paar qFdRWq8
Peak Eu Tnf Black Heren Face The Drew Trui Crew North CHqqt
Ebernon Mens 42 Nike Groen Schoenen Mid 1HnCq
Grisport Bruin Low Travel Unisex Wandelschoenen