020 - 210 90 09Kamikaze Brunotti Vrouwen Vintage Green Maat Xxl Outdoorbroek v6xdw6r
Mid Unisex Wandelschoenen Torino Zwart Grisport
Vest Printer Fleece Navy 3xl Sideflip PAATx4O

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen Torino Zwart Unisex Grisport Mid 4Xwqq7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Ii Lime Honshu Dames Shirt rBS7rUgwz

Onze specialisten

Torino Grisport Mid Unisex Wandelschoenen Zwart
Navy Bodywarmer Ds Softshell Craft Dark Xs Basic qZTwHtwxX
Monaco Navy Hoodie Mesh Monaco Mesh Blue Hoodie 4xaq40w7
Herenschoenen 45 Maat Golden Handgemaakte Leaves Lureaux Nette xEw0H4qX4A
Mid Unisex Wandelschoenen Zwart Torino Grisport