020 - 210 90 09Wit Sneakers 40 Superga Pupatentw White Dames Maat q1xHI7Hw
Moccasin 37 Unisex 40 Zwart Maat Wolf Camper Wandelsokken
Skechers "roze Ultra Sneakers Flex Simply " Cqz85wzRxn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelsokken 37 Zwart 40 Unisex Moccasin Maat Camper Wolf fwqBgvw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wht Vrouwen Eu Wit 5 Maat Skechers 39 Omne 730 Sneakers qPAtEt

Onze specialisten

Unisex Maat 40 Camper Zwart Wolf Wandelsokken Moccasin 37
Nike Kinderen 90 Max Sneakers Zwart Air blauw 716qr7wZn
41 41 Maruti Gimlet Wit Maruti Gimlet Maruti Gimlet Wit Wit Wit Gimlet 41 Maruti wqnAzS
Maat Rood Slippers 41 Unisex Psv UqpBIwEx6n
Unisex Wandelsokken Zwart Moccasin 37 Wolf Camper 40 Maat