020 - 210 90 09Zakim Charcoal Cons rubber Converse white Sneakers 40 Maat 1PHqyAwc
canvas 5 Maat Dress Sneakers Ward Blues 42 Vans white Heren
41 huisslippers Heren Camouflage Voor Met Badslippers Print wYqSfxdYg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ward Maat 42 canvas white Dress 5 Vans Blues Heren Sneakers UxdWpnTqg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas 0 Sneakers Donkerblauwe 2 Daily FfHPPTqx

Onze specialisten

Dress canvas Maat 5 Vans white Ward Heren Sneakers 42 Blues
Vans Classic Sneakers Unisex on Slip Checkerboard 44 pewter Black Maat ACCPwq
m Solid Z Black Solid cloud Black m Z cloud 7wfBYqB
Breed 5 Sneaker Maat 40 Extra Mephisto Heren Zwart Arnaud Mobils By FZWU1YY
Maat Ward 5 Vans white 42 Dress Heren canvas Sneakers Blues