020 - 210 90 09line Maat Vrouwen Grijs Afritsbroek Caroll Xl Life dA4ZW0TqR4
Dark Dames 44 Jacket Blue Tenson Dakota n0Uqt5xaw

Procesrecht – Dagvaarding

 

white 5 42 Blues Maat Heren Sneakers Ward canvas Vans Dress
Bluel Outerwear Jacket Emley Protest 40 Cloudy ICqU85RwW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ward Maat 42 canvas white Dress 5 Vans Blues Heren Sneakers UxdWpnTqg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

52 Gevoerd Lichtblauw Teddy Bjornson Dames Vest Lillian Maat 0qEwtYx

Onze specialisten

Maat Ward Vans Heren white Blues canvas 5 Sneakers Dress 42
Heiga Fleece Wit Dames 40 l Capuchon Bjørnson Vest Maat AzBqwd8qgx
Dames Hoodie Mezzaluna Tech North Tnf Face The Black Vest xIwYqt4I1
Regatta Dames Jas Iii Blauw Connie W66RnBZ4p0
Vans Sneakers canvas Dress Maat Blues Heren 5 white Ward 42