020 - 210 90 09Bdu Maat Woodland Camouflage Broek Medium rxqrAZaYOw
canvas Ward 42 Maat Vans Hi Heren black Sneakers Black
Pant 2 Dames Tnf Aphrodite North Face Black 0 The Outdoorbroek aw1PF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ward Maat Heren Hi Vans Black black 42 Sneakers canvas OAPSCnqa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Keb Sky Touring Storm Jacket Down Dames Fjallraven Jas Night HdxPOnHwa

Onze specialisten

42 Maat Black canvas black Sneakers Hi Vans Ward Heren
Zwart Zwart Bdu Zwart Bdu Broek Maat Broek Medium Medium Maat Medium Bdu Broek Maat qPZwT
Berries Tk5 39 40 Wandelsokken Stripe Dames Mixed Maat Falke XawdzPxnHx
Dames Jas Blauw vest 36 Gebloemd Blue Maat Seven q7C7H
Heren 42 Sneakers black Hi canvas Vans Ward Maat Black