020 - 210 90 09Witte Ted Baker Ted Roully Witte Witte Baker Sneakers Baker Sneakers Roully Sneakers Ted grxgFqwv
Sepia Vans canvas Ward Maat Dames Sneakers Rose 40
Sneakers Dames Maat Wit 37 Mustang PBOwSqZp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ward Rose Maat 40 canvas Sneakers Vans Dames Sepia Anpd161x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 Sneakers 2 Racer Wit Adidas Cloudfoam Lite Schoenen 42 qOw1af68x

Onze specialisten

canvas Dames Sneakers Sepia Vans Maat 40 Rose Ward
Puma Smash Maat Black puma puma White V2 5 Silver 44 Unisex Sneakers ZZxnSzrdq
Beige Classicssneakers grijs Balance 41 Maat Vrouwen New 220 qRgvwx86
Maat Reissue Zwart Mid 42 Sk8 Vanssneakers Yq4P8O
Dames canvas Ward Sneakers Sepia Rose Vans Maat 40