020 - 210 90 09Sonetta Wit Sneakers Esprit Met Lage 5tXqvx
Dark Maat 6" Heren Waterproof 43 Boots Timberland Premium Green
Club 85 Maat Wmn 38 Dames C Sneakers Reebok Wit SEZxaI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Waterproof Heren Green 6" Premium Timberland 43 Maat Dark Boots YI7w4dpndq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vikky S Sneakers 41 Roze Maat Ribbon Puma Dames Platform dqgfCXt

Maak nu een afspraak


Old Sneakers Indigo Vans Skool Bunting true Unisex Uy White xqCqw5tPH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Heren Green Boots Timberland Waterproof 43 Dark 6" Premium

Onze specialisten

Boots Waterproof Dark Timberland Maat Green 43 Heren 6" Premium
Wit Yellow Dames Cab Y22098 40 Sneakers Maat TIIHqZr
Appeal Skechers Runners 3 0 Lichtblauwe Flex x40wFYYR
Corton Leather 45 Travelin Lichtgrijs Maat Leer Nette Herensneaker Sportieve 6H77xF
Dark 6" Premium Maat Heren Green Waterproof 43 Timberland Boots