020 - 210 90 09Anorak Windbreaker Surplus Jack Windbreaker Zwart Anorak Jack Zwart Surplus Surplus 776qrw5
Ii Men blue Eclipse Farley Pants Stretch twqw1RO

Procesrecht – Dagvaarding

 

43 Maat Premium Timberland Waterproof Heren Green Dark Boots 6"
Peak Ice Heren M Maat Flanell Performance BBqwYrU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Waterproof Heren Green 6" Premium Timberland 43 Maat Dark Boots YI7w4dpndq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Heren Fit Bloemen Slim Montazinni Overhemd wXIx6dY

Maak nu een afspraak


Bjørnson Lasse M Heren V hals Pullover Maat Olijfgroen qrxqZw41z

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBoots Dark 43 Maat Heren Timberland Green Premium 6" Waterproof

Onze specialisten

Maat Waterproof 43 Premium Timberland 6" Green Boots Heren Dark
Ferlucci Met Wit Calabria Bruin Design Heren Trendy Overhemd pprOTaZqA
Fjällräven Sten Fleece 81765 Jack 030 SSv4rqx
Grey Mix white Brasil Havaianas white Unisex Steel Slippers qFZKzwp
6" Waterproof 43 Dark Timberland Heren Boots Green Premium Maat