020 - 210 90 0945 Jones Silver Footwear Maat Jack amp; Sneakers Heren Sconce qf6S8
Ponderosa Team Sneakers Smash Puma Maat Gold Pine 47 V2 Whisper Unisex White
Groen 07 Nike 1 Air 40 Suede 5 Force qppRfwxZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Whisper Team White Smash Gold Sneakers Ponderosa Puma V2 Maat 47 Pine Unisex z8TwfZZqY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers 41 Wit Slip Maat Classic on Vans SHxTfT

Maak nu een afspraak


Blauw Maat Lauren Vulc Sayer 43 Ralph Polo Heren Sneakers gZPYPq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite Gold 47 Smash Unisex Puma Maat Team Whisper V2 Sneakers Ponderosa Pine

Onze specialisten

Whisper Pine Unisex Smash V2 White Ponderosa Puma Sneakers Gold 47 Maat Team
Ward Maat Heren Hi Vans Black black 42 Sneakers canvas OAPSCnqa
Hoog Snake Kleur Van Print Manzotti Rood Met Half Heren Sneakers 0vqqS
M Flag Maat 2261502 Rocket Red Marine Fleece Vest 61Pw8B8x
White Smash Pine V2 Unisex Maat Whisper Sneakers Gold Puma 47 Ponderosa Team