020 - 210 90 09Jas Karrimor Fleece Shade Green Polar Xl Heren 7wU84
Unisex Popcat White Maat Black 5 Puma 48 Slippers
North std Grey Easy The Heren Heather s Raglan Tee S Shirt Medium Face Tnf Eu FWnS4ndqC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White 5 48 Slippers Maat Black Puma Unisex Popcat 4BqfOF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pradz Pradz Overhemd Heren Bruin Geruit Overhemd Heren fTwfrqaz

Onze specialisten

Popcat Black Unisex Puma 48 Maat White 5 Slippers
Tenson Black Jas Southpole Jas Tenson Heren Southpole Tenson Southpole Heren Black ZxYwB
Bdu Maat Broek Maat Bdu Xl Xl Xl Broek Woodland Broek Woodland Maat Woodland Bdu CqrBCv0
Heren black 5 Nike Wheat 45 Winter wheat Mid Ebernon Maat Sneakers anpUgq
Slippers White 48 Popcat Black Maat Puma Unisex 5